Impotencia gyógyítása

Az impotencia gyógyítása csak akkor vezethet eredményre, ha a tüneteket kiváltó testi vagy lelki betegség gyógykezelése is megtörténik.

Az impotencia világszerte 100 millió férfi életét keseríti meg, közülük viszont csak kevesen hajlandók problémájukkal orvoshoz fordulni, pedig az impotencia az esetek döntő többségében kezelhető.

Szájon át szedhető gyógyszerek

Az impotenciát okozó alapbetegség gyógykezelése mellett eredményes lehet egyes tabletták alkalmazása. Ezek a gyógyszerek egyszerű használatuk miatt igen népszerűek, de egyes szív-és érrendszeri betegségek, vagy bizonyos gyógyszerek (egyes vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok) szedése mellett nem alkalmazhatók.

Injekció, érműtét

Az impotencia kezelése injekciós kezeléssel is eredményes lehet. Vékony fecskendővel alprostadil nevű szintetikus hormont juttatnak be a pénisz tövébe, melynek következtében mintegy negyedóra alatt erekciója lesz a betegnek. A hormon a húgycsövön keresztül is bevihető kúp formájában, de ez a tapasztalatok szerint az injekciónál is kellemetlenebb. Alacsony tesztoszteron szint esetén hormonpótló injekció, érelzáródás megszüntetésére pedig érműtét vethető be.

Mechanikus eszközök

Megszüntetheti a panaszokat a péniszpumpa használata is, mely eszköz a vákuum elvén keresztül okoz a péniszben vérbőséget. Használata néha komplikált lehet, és az aktus hangulatát is megtörheti. A péniszprotézis beültetése végleges megoldást jelent, de a beavatkozás igen költséges, ezért a többség nem engedheti meg magának.

Pszichés eredetű impotencia

Ha az impotencia lelki eredetű, szexuálpszichológus vagy pszichiáter segítségére van szükség. A foglalkozások történhetnek egyéni, pár- vagy csoportterápia keretében is.


close