Impotencia kezelése

Az impotencia kezelése mindig az alapbetegség ismeretében, azzal egyszerre történik. A legtöbb esetben a gyógyszeres kezelés sikeres lehet, de ha ez nem alkalmazható, még mindig számos lehetőség áll a beteg rendelkezésére.

Fontos tehát, hogy az impotencia tüneteinek tartós fennállásakor a férfi rászánja magát arra, hogy kivizsgáltassa a kellemetlenségek szervi vagy pszichés okát.

Az impotencia gyógyszeres kezelése

A szájon át szedhető gyógyszerek igen hatásosak lehetnek, ha szedésüket nem zárja ki semmilyen betegség, vagy egyéb gyógyszer használata. A tabletták használata egyszerű, és nem jár kellemetlenséggel. Több mint egy évtizede legnépszerűbb fajtája ez az impotencia kezelési módjainak.

Az impotencia egyéb kezelési módjai

Hatékony lehet az injekciós kezelés, melynek során szintetikus hormont (alprostadilt) fecskendeznek a péniszbe, és a szer értágító hatása merevedést eredményez. A szintetikus hormon húgycsőbe helyezett kúppal is bejuttatható. Hormonpótló injekció alacsony tesztoszteron szint esetén is segíthet.

Az impotencia kezelése történhet vákuumos megoldással is, péniszpumpával. A pumpa segítségével akkor érhető el erekció, amikor a beteg akarja. A szerkezet használata péniszgyűrűvel egészítődhet ki, mely eszköz a vér kiáramlását hivatott megakadályozni.

Ha érelzáródás áll a panasz hátterében, érműtéttel meg lehet szüntetni az elzáródást, és javulhat a pénisz vérkeringése. E módszer hosszú távú előnyei még nem bizonyítottak.

Az impotencia ellen végleges megoldást jelent a péniszprotézis beültetése, de az eljárás költségessége miatt hazánkban nem terjedt el széles körben. Lelki okok kezelése pszichoterápiás módszerekkel történik.


close