Merevedési problémák kezelése

A merevedési problémák kezelése mindig az alapbetegséggel együtt történik. A terápia során igen jó esély van arra, hogy párja visszanyeri korábbi szexuális teljesítőképességét, ehhez viszont tudomásul kell vennie, hogy orvosi segítség nélkül nem fog menni.

A merevedési probléma kiváltó okától függően urológus, andrológus, kardiológus, esetleg szexuálpszichológus segítségére lesz szükség.

Gyógyszeres terápia

A merevedési problémák nagy része eredményesen kezelhető szájon át szedhető gyógyszerekkel. Ezek a hatékony és népszerű termékek egyszerű használatuknak köszönhetően igen nagy népszerűségnek örvendenek. Nem alkalmazható gyógyszeres terápia, ha a férfi a közelmúltban infarktuson vagy stroke-on esett át, valamint akkor sem, ha olyan gyógyszereket szed, melyekkel a potencianövelő együttes szedése kockázatot jelentene.

Ha nem szedhető gyógyszer

A merevedési problémák kezelésére számos egyéb módszer létezik. Az injekciós terápia során alprostadil nevű szintetikus hormont juttatnak a péniszbe, melynek értágító hatásának köszönhetően erekció jön létre. A hormon húgycsőbe helyezett kúp segítségével is bejuttatható. Injekcióval növelhető a tesztoszteron szint is, amennyiben ennek alacsony szintje okoz merevedési problémákat.

Egyre népszerűbb eszköz a péniszpumpa, mely a vákuum elvének segítségével képes merevedést okozni. Péniszgyűrű használatával pedig megtartható a pumpa által kiváltott vérbőség. Drága, de végleges megoldás a péniszprotézis (implantátum). A barlangos testekbe ültetett szerkezetnek több fajtája van, a legmodernebb protézis beépített pumpával szabályozható. A lelki eredetű merevedési zavar kezelése pszichiáter vagy szexuálpszichológus feladata.


close