Potencianövelő tippek párjának

A köztudattal ellentétben nem törvényszerű az, hogy idősebb korában párjának potenciazavara legyen. Egy kis odafigyeléssel akár hosszú évtizedekkel is meghosszabbíthatja a kettejük között zajló rendszeres és kielégítő szexuális élet időszakát.

Az egészséges táplálkozás nemcsak az egészségmegőrzés miatt fontos, hiszen hatásos fegyver sok olyan betegséggel szemben, melyek merevedési zavart eredményezhetnek.

A mediterrán diéta nagyon jó választás ebben az esetben. A Földközi-tenger mentén élő népek között ritkábban jelentkezik potenciazavar, hiszen a szív-és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség előfordulása is jóval kisebb mértékű, mint hazánkban. A mediterrán étrend alapjai a friss zöldségek, gyümölcsök, halak, teljes kiőrlésű gabonafélék, telítetlen zsírok.

Nem árt, ha partnere rendszeresen ellenőrzi vérnyomását, melynek magas értéke jelentős érkárosító hatással bír. Az egészséges táplálkozás, dohányfüstmentes életmód, valamint az alkohol- és kávéfogyasztás minimalizálása kordában tartja párja vérnyomás értékeit.

A megfelelő étrend mellett nagyon fontos a rendszeres testmozgás is. Ha párja legalább heti 3 alkalommal végez valamilyen sporttevékenységet, nagy lépést tesz az elhízás és a cukorbetegség megelőzésének érdekében.

A testi mellett a lelki egészségre is oda kell figyelni. Hasznos, ha partnere elsajátít néhány stresszkezelő technikát, melyek segítenek neki ellazulni a hétköznapi problémák közepette. Egy harmonikus, kölcsönös megértésen alapuló kapcsolatban a felek könnyebben átvészelik a nehezebb időszakokat is.

Hormonproblémák, sérülések

A merevedési probléma oka idősebb korban lehet alacsony tesztoszteron szint is. Gyógyszeres kezeléssel lehet segíteni ezen a problémán. Anabolikus szteroidok használata során herezsugor alakulhat ki, ami csökkenti a herék férfi nemi hormont termelő képességét.

Ritkább esetben a potenciazavar oka valamilyen baleset, sérülés is lehet. Aktus közben egy óvatlan mozdulat következtében könnyen megsérülhet a pénisz. Csökkenti a sérülésveszélyt a hüvely megfelelő nedvessége, melynek előfeltétele a kellően hosszú előjáték. Ügyeljen arra, hogy partnerében ne tegyen kárt egy túl hevesre sikeredett együttlét következtében. Figyelje a reakcióit, és előzze meg a sérülést!


close