Segítség merevedési zavar esetén

Ha potenciagond lépne fel párjánál, fontos tudnia, hogy korántsem ő az egyetlen, akivel ez előfordult. Számos ok húzódhat meg a háttérben, melyek nagy része valamilyen betegség, szervi elváltozás.

Ha ezeket idejében felismerik, súlyos problémák előzhetők meg.

Orvoshoz kell fordulni

A férfiak sokkal kevésbé hajlandóak orvoshoz menni problémájukkal, mint a nők. Ha a merevedési probléma csökkent libidóval párosul, még kisebb az esélye annak, hogy partnerében kialakul a betegségtudat. Ne hagyja, hogy a merevedési zavart elbagatellizálja, mert sok betegség első jele lehet. Erekciós problémák esetén az orvos gyakran diagnosztizál cukorbetegséget, vagy valamilyen szív- és érrendszeri betegséget.

Ha könnyebb úgy párjának, kísérje el háziorvosához, vagy egy urológiai/andrológiai/belgyógyászati szakrendelésre, hogy minél előbb kiderítsék, mi okozza a merevedési problémáit. Szervi okok hiányában a bajok forrása valószínűleg pszichés hátterű. Ebben az esetben pszichológus vagy pszichiáter által vezetett terápia segíthet. A foglalkozások sok esetben zajlanak a partner bevonásával, ha ilyen jellegű kezelést javasol a szakember, kísérje el párját a foglalkozásokra!

A lelki támogatás fontossága

A férfiak önbecsülése igen sérülékeny, főleg, ha azt egy potenciagond miatti kudarc rombolja. Igyekezzen oldani az ilyenkor természetes stresszhelyzetet, és csökkenteni a kudarc élményt. Ha csak ritkán fordul elő merevedési zavar, nincs ok az aggodalomra, hiszen mindenkivel megesik olykor, hogy túlságosan kimerült, vagy csak egyszerűen más gondolatok foglalkoztatják, és képtelen ráhangolódni a szexre. Ne legyen mindig cél a közösülés. Jó megoldás ilyenkor a petting különböző formáit alkalmazni, vagy egyszerűen simogatni, szeretgetni a másikat, behatolás nélkül.

Nagy hiba, ha ilyenkor szemrehányást tesz partnerének. Ezzel még inkább aláássa önbizalmát, és az lesz az eredménye, hogy félni fog a következő aktustól, ami természetesen jó eséllyel újabb kudarchoz vezet majd.

Ne hagyja kedvesét magára a problémájával! Téves az a nézet, miszerint a merevedési zavar csak a férfire tartozik. Ez mindig két ember problémája, és megoldására sokkal nagyobb esély van akkor, ha a férfi olyan partnerrel vészeli át a nehéz időszakot, aki ilyenkor is biztosítja szeretetéről.


close