Merevedési zavarok kezelése

A merevedési zavarok kezelése lehetőség szerint a legegyszerűbb és legkevésbé kellemetlen módszerrel történik. A betegek többségénél alkalmazható gyógyszeres terápia.

Sokszor az első lépés a legnehezebb – tudatosítani a férfiban azt, hogy problémája nem egyedi, nagyon sok más férfival is megesett már, és ami a legfontosabb: van rá megoldás.

A merevedési zavarok gyógyszeres kezelése

Manapság igen hatékony készítmények állnak a merevedési zavarokban szenvedő férfiak rendelkezésére. Használatukat kizárja, ha a beteg az elmúlt fél évben stroke-on vagy infarktuson esett át, vagy olyan gyógyszereket szed, melyek a potencianövelőkkel együttesen nem használhatók (egyes vérnyomáscsökkentők, antidepresszánsok).

Nem gyógyszeres eljárások

A merevedési zavarok kezelésére alkalmazható injekciós kezelés, a pénisz tövébe ily módon bejuttatott alprostadil nevű szintetikus hormon értágító hatásának köszönhetően rövid időn belül merevedést okoz. Húgycsőbe helyezhető kúppal szintén bejuttatható az anyag. Injekciós kezelés tesztoszteron hiány esetén is alkalmas módszer.

Érelzáródás esetén érműtéttel lehet segíteni az elzáródott véredények keringésén. Az eljárás hosszú távú sikere még nem bizonyított. A péniszpumpa vákuum segítségével okoz a péniszben vérbőséget, melyet péniszgyűrűvel lehet „megtartani”. Az eszköz használatakor szigorúan be kell tartani a használati utasítást. A merevedési zavarok kezelésének utolsó lépcsőfoka a péniszprotézis. Végleges megoldást jelent, de ára igen borsos, ezért csak kevesek engedhetik meg maguknak.

Lelki eredetű merevedési zavarok kezelése szexuálpszichológus vagy pszichiáter közreműködésével történik, gyakran a partner bevonásával.


close