Milyen javulásra számíthat?

A merevedési problémával küzdő férfiaknak csak töredéke fordul orvoshoz problémájával. Általában csak akkor kerülnek szakember kezei közé, amikor már egyéb betegség is kialakult.

Fontos tudni, hogy a potenciazavar eredményesen kezelhető, és gyakran jelez komolyabb betegséget.

A potenciazavar kezelése

Igen népszerűek a szájon át szedhető gyógyszerek. Ezeket csak vény ellenében lehet kiváltani, hiszen nem mindenki használhat ilyen készítményeket. A tablettát bizonyos idővel az aktus előtt kell bevenni, hatása pedig csak szexuális inger esetén következik be. Ezek a gyógyszerek férfiak millióin segítenek világszerte, de nem mindenki használhatja őket. Kizáró ok lehet nitrát tartalmú gyógyszerek szedése, valamint korábbi szívinfarktus és stroke esetén sem alkalmazhatók ezek.

Jó eredményt lehet elérni injekciós kezeléssel is. Ezzel a módszerrel alprostadil nevű szintetikus hormont juttatnak be a pénisz szivacsos testeibe, ami kitágítja a nemi szerv ereit, és az így megnövekedett véráramlás erekciót okoz. Az injekcióhoz olyan vékony tű szükséges, amely jóval kisebb fájdalmat okoz, mint a szokásos méretű. A hormon bejuttatható kúp formájában is, a húgycsövön keresztül. Ezt a műveletet kísérheti fájdalom.

Ha egyéb kezelés nem használ, sikerre vezethet a vákuumos módszer (péniszpumpa). Ez az eszköz nem más, mint egy péniszre helyezhető cső, melyből egy pumpa segítségével kiszívható a levegő, és az így keletkezett vákuum hatására vérrel telítődik a pénisz. Ha az erekció kellő mértékű, a visszaáramlás megakadályozására gyűrűt kell a nemi szerv tövére helyezni.

Csak a legvégső esetben ajánlott a péniszprotézis alkalmazása. Az eljárás során szilikon vagy poliuretán rudakat ültetnek a péniszbe, és ezek vagy állandóan mereven tartják azt, vagy egy beépített pumpa segítségével, tetszőleges időpontban hozható létre erekció.

Mindig az egyszerűbbel kell kezdeni

Mint látható, a potenciazavar gyógyítására többféle módszer létezik, de a kezelést mindig azzal a módszerrel kell kezdeni, ami a legkisebb mértékben avatkozik be a páciens szervezetének működésébe.

Ha az orvos megtalálta a megfelelő módszert mind a potenciazavar, mind az alapbetegség kezelésére, partnere nagy valószínűséggel visszanyeri korábbi erekciós képességét.


close