A reggeli merevedés hiánya

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Úr!
A barátommal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. A szexuális életünkkel nincsen probléma, de azt vettem észre, hogy neki reggelente nincs merevedése. Szeretném tudni, hogy ez probléma lehet-e? Nem szeret róla beszélni, de elmondta nekem, hogy előfordul, hogy fáj a nemi szerve. Az urológiai kivizsgálás eredménye azonban negatív lett. Szeretnék neki segíteni. Mit tanácsol?
2011. 03. 28. | 13:20

Tisztelt Kérdező!
Bár nem kaptam pontos leírást a fájdalommal kapcsolatban, lehetséges, hogy herevisszér-tágulat (varicocele) okozza. Ez azt jelenti, hogy a here körül ki vannak tágulva a vért elvezető erek. Leggyakrabban a magas, vékony testalkatú férfiaknál fordul elő. Anatómiai okok miatt a bal here fölött tapasztalható, ahol vastag, gilisztaszerű elváltozásként tapintható ki. Amennyiben heretáji fájdalommal, a here csökkenésével és a spermaminőség romlásával jár együtt, feltétlenül javasolt a műtéti beavatkozás. Tanácsolom, hogy a párja keressen fel egy andrológus szakembert.
Mivel azt írta, hogy egészséges a szexuális életük, nem kell aggódnia, hogy a partnerének reggelente nincs merevedése. Ennek hátterében a hormonszint napi ingadozása áll.

Orvosszakértő 2011. 03. 28. | 13:20
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close