Aktus közben megszűnő merevedés

Szakemberek szerint egy-egy gyengébb merevedés önmagában még nem feltétlenül jelent problémát, ha a többi megfelelő – így az lehet átmeneti probléma is.

A merevedést a szervi bajokon túl a pszichés állapot, stressz is rontja.

Amennyiben egyre gyakrabban jelentkezik ilyen merevedési probléma, a legelső lépés egy andrológus, vagy urológus és/vagy egy belgyógyász-kardiológus felkeresése kell, hogy legyen.

Merevedési problémák lehetséges okai

A vérnyomás, vércukor, vérzsír ellenőrzése nagyon fontos. A hímvesszőben vannak ugyanis a legapróbb hajszálerek, itt jelentkeznek először a szív- és érrendszeri megbetegedések első tünetei. A magas vérnyomás, zsíranyagcsere-zavar, cukorbetegség első tünete lehet a hímvessző vérellátásának csökkenése, mivel ezek a betegségek az egész test vérellátórendszerét károsítják. A problémát okozhatja hormonális zavar, vagy idegi probléma is, fontos tehát vizsgálatokkal az ok megfelelő tisztázása.

Merevedési problémák lelki okok miatt

A merevedési zavarok nagy része lelki eredetű okok miatt jön létre. Ide tartozik a stressz, a félelmek és a szorongás, a párkapcsolati problémák, a depresszió és a teljesítménykényszer. Amikor egy pár életében törés keletkezik, vagy épp a férfi bizonyítani szeretne egy új kapcsolatban, akkor sok esetben előforduló jelenség. Ilyenkor első lépésként a lelki eredetű problémákat szükséges feldolgozni, hiszen ezek képezik az okokat. A bizonytalanság, a krízishelyzet, az önértékelési probléma mind forrása lehet a merevedési zavarnak.

Első lépésként ezt fel kell ismerni, és mielőbb fontos szexuálterapeuta, vagy szexuálpszichológus szakemberhez fordulni, hiszen minél később szánjuk rá magunkat, annál nehezebb megoldani. Az első merevedési probléma során megélt kudarcélménytől való félelem generálhat egy ördögi kört, ami minden alkalommal félelmet szül, ebből kifolyólag törvényszerű a merevedési képtelenség.

Merevedési problémák rizikófaktorai

A merevedési problémák életmóddal járó rizikófaktorai a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a mozgásszegény életmód, továbbá az elhízás.


close